top of page

Mazare

Mazarea poate fi introdusa in alimentatia bebelusilor incepand cu varsta de 15 luni. Este bogata in minerale si vitamine, foarte sanatoasa pentru dieta copiilor.

Beneficiile consumului de mazare

Exista mai multe varietati de mazare, la unele doar boabele sunt bune de mancat, iar la altele poate fi mancata intreaga pastaie. Exista si mazare uscata, care este ideala pentru supe sau creme.

Mazarea are un index glicemic destul de scazut si sunt foarte satioase.

Proprietati:

Mazarea este bogata in:

-vitamica C, B si K

-fier, cupru, fosfor, magneziu si zinc

-fibre

-antioxidanti, care sunt esentiali pentru protejarea organismului de boli cardiovasculare, si de unele forme de cancer

Sfaturi:

Alegeti mazare care are pastai verzi si ferme. Puteti gati fie doar boabele, fie leguma intreaga. Puteti sa le combinati cu morcovi, sparanghel, anghinare, si merge foarte bine cu diverse ierburi.

Puteti introduce mazarea piure in alimentatia copilului, incepand cu varsta de 15 luni, si mazarea-boabe incepand de la 3 ani. Asigurati-va ca bebelusul nu este alergic la mazare.

Concluzie:

Mazarea este un aliment foarte util in perioada diversificarii dietei bebelusului – aceasta poate fi folosita si ca un colorant natural; o puteti adauga in piure-ul de cartofi si veti obtine o mancare foarte viu colorata in verde. Mazarea proaspata are o aroma putin dulce.

Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Pinterest App Icon
  • YouTube Classic
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page