top of page

Vinetele

Vinetele sunt niste legume pline de vitamine, excelente atat pentru copii, cat si pentru adulti.

Beneficii

Vinetele sunt foarte bogate in apa (peste 90%) si fac parte din grupul de legume cu foarte putine calorii, alaturi de andive si rosii.

In plus, vinetele au foarte vitamine si minerale: magneziu, zinc, cupru, provitamina A, vitamina B (B3, B6, B9), C si E. Sunt foarte bogate in fibre, ceea ce ajuta la digestia bebelusului, mai ales daca sunt gatite la aburi.

Desi multa lume nu stie asta, coaja vinetelor este comestibila si are foarte multi antioxidanti, mai ales cand au o culoare foarte inchisa.

Idei

Cele mai bune vinete sunt cele cu pielea fina si ferma – asa veti sti ca nu va fi amara si va avea putine seminte. Astfel, bebelusul va accepta mai usor aceasta leguma.

Vinetele se potrivesc foarte bine cu rosii, carne, ardei, usturoi, ulei de masline si ierburi aromatice.

Vinetele pot fi pregatite la cuptor, prajite, gatite la aburi, in tigaie sau la microunde. Timpul de gatit difera in functie de metoda de preparare folosita.

Vinetele pot fi pastrate intre 1-2 saptamani in frigider, in compartimentul pentru legume. De asemenea, puteti sa le congelati. Pentru congelare, trebuie mai intai sa le spalati, puteti sa le decojiti daca doriti; dupa care taiati-le felii si treceti-le prin apa cu lamaie (pentru a preveni oxidarea). Vinetele rezista foarte bine la congelator.

Aceasta leguma minunata poate fi introdusa in alimentatia copilului incepand cu varsta de 6 luni, fara coaja si fara seminte. Leguma intreaga poate fi consumata in jurul varstei de 8 luni.

Vinetele sunt foarte bogate in vitamine si nutrienti. In general, acestea sunt usor acceptate de bebelusi, mai ales daca urmati sfaturile de mai sus pentru alegerea unei vinete delicioase.

Recent Posts 
Find Me On
  • Facebook Long Shadow
  • Pinterest App Icon
  • YouTube Classic
Search By Tags
No tags yet.
bottom of page